Blåbärssylt med vanilj

Lite paussysselsättning mitt i trappfixet är välbehövligt. Igår bidde det en promenad i skogen med familjen med blåbärsplockeri som främsta målsättning. En del har rensats och frysts in som de är och en del har kokats sylt på.

20130820-231059.jpg

20130820-231137.jpg

Sylttips från min underbart fina väninna och svägerska efter recept av Leila.


Blåbärssylt med vanilj

Ingredienser
2 l blåbär
3 dl strösocker
3 dl syltsocker
1 st färsk vaniljstång

Gör så här
⭐Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.

⭐Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen.

⭐Hetta långsamt upp under omrörning.

⭐Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.

⭐Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.

Sylten blev supergod!! Dock blev den rätt söt så det får bli lite mindre socker nästa gång. 😃

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: